ونس: ماسک، دوست و مشاور ترامپ باقی می‌ماند هشدار رژیم صهیونیستی به ترکیه درباره سوریه روبیو: روس‌ها وقت کشی می‌کنند و چینی‌ها بازار را غرق کالا کرده‌اند اظهارات سخنگوی قسام درباره آخرین وضعیت اسرای اسرائیلی  کرملین: ایران شریک و متحد ماست رئیس جمهور ارمنستان قانون پیوستن کشورش به اتحادیه اروپا را امضا کرد رسانه عبری: یکی از مسئولین عالی رتبه انصار الله در صنعا ترور شد رهبر انصارالله: محاصره و کشتار در غزه، جنایتی وحشیانه با حمایت آمریکا است / هشدار به حکومت‌های عربی شهادت دومین نوه عضو برجسته حماس بر اثر بمباران مدرسه دار الارقم غزه + عکس لبنان: عادی سازی روابط با اسرائیل مطرح نیست محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از ساز و کار‌های حقوق بشری علیه ایران القسام شهادت یکی از رهبران حماس در حمله اسرائیل به جنوب لبنان را تأیید کرد ترامپ: نتانیاهو احتمالا هفته آتی به آمریکا می‌آید حمله هوایی رژیم اسرائیل به صیدا؛ ۳ شهید و هدف‌گیری یکی از فرماندهان حماس شهادت یکی از رهبران حماس در حمله رژیم اسرائیل به صیدا در جنوب لبنان

شناسایی گور دسته‌جمعی در نجف اشرف

موسسه‌ای عراقی از کشف یک گور جمعی دیگر در نجف مربوط به دوران انتفاضه شعبانیه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۷ - ۲۹ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 20
کد خبر: ۱۵۱۳۳۰

به گزارش راهبرد معاصر، «حیدر خضیر خطار» مسئول بخش گور‌های دسته جمعی در موسسه شهدای نجف اشرف امروز (سه شنبه) از کشف گور جمعی ۲۰ شهید که براساس شواهد زنده دفن شده بودند در حوالی نجف اشرف خبر داد. او تایید کرد بررسی‌های اولیه نشان می ‎دهد که این اجساد مربوط به سال ۱۹۹۱ میلادی یعنی «انتفاضه شعبانیه» علیه رژیم صدام است.

 

براساس گزارش خبرگزاری الفرات عراق اغلب اجساد متعلق به جوانان و افراد کم سن و سال است و هیچ مدارکی که همراه‌شان باشد یا اثری از گلوله بر بقایای پیکرهایشان پیدا نشده است.

 

انتفاضه شعبانیه عراق رویداد پراهمیتی در تاریخ معاصر این کشور به حساب می‌آید. پس از شکست ارتش درجنگ با کویت و بر اساس قطعنامه ۶۷۰ شورای امنیت، حرکت کلیه هواپیما‌ها و حتی بالگرد‌های ارتش عراق تحریم شد. در این هنگام مردم سرتاسر عراق که نارضایتی‌های دراز مدتی داشتند علیه رژیم صدام قیام کردند.

 

قیام از شهر بصره شروع شد. یکی از نظامیان عراقی خسته از جنگ کویت، لوله تانک را به سمت عکسی از صدام گرفت و به سوی او شلیک کرد. مردم نیز به ساختمان حزب بعث در شهر بصره حمله کردند و همین مسئله نقطه آغاز قیام بود.

 

در نتیجه این قیام، کنترل بخش اصلی کشور به دست نیرو‌های مردمی افتاد و از هجده استان عراق، چهارده به دست انقلابیون افتاد و تنها استان‌های مرکزی شامل صلاح الدین، بغداد، نینوا و الانبار در اختیار رژیم بعث بود.

 

نیرو‌های رژیم صدام برای مقابله با این قیام دست به سرکوب گسترده انقلابیون زدند. بنابر آمار غیررسمی بین سیصد الی پانصد هزار نفر کشته و حدود دو میلیون نفر عراقی آواره شدند حتی. نیرو‌های رژیم صدام با توپ و تانک به کربلا و نجف حمله کردند در این حملات، مرقد امام علی (ع) و امام حسین (ع) آسیب دید و تا شش ماه درِ حرم‌های یاد شده بسته بود./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار